Θράκη

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ | 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

0

Μια από τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού είναι το γεγονός ότι το 2020 οι θεσμοί, οι φορείς και η κοινωνία της Θράκης είχαν επενδύσει να εορτάσουν με ετήσια δρώμενα και εκδηλώσεις τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό και τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της. 

Η πανδημία όμως έφερε ένα δραματικό αποτέλεσμα .Οι περισσότερες από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες ματαιώθηκαν. Ελάχιστο μέρος  από τον προγραμματισμό υλοποιήθηκε. 

Μέσα στις φωτεινές εξαιρέσεις περιλαμβάνεται η παραγωγή και δημοσιοποίηση ενός σπουδαίου πολιτιστικού προϊόντος από τον Λαογραφικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απαλού <<Ο ΦΑΡΟΣ>>.

Συγκεκριμένα ο δημιουργικός και ευρηματικός σύλλογος, μέσα στις προβληματικές συνθήκες που βιώνουμε, κατάφερε να σχεδιάσει και να κυκλοφορήσει ένα ιστορικό ηχητικό ντοκουμέντο εθνικής προσφοράς. 

Ένα μουσικό άλμπουμ με πέντε τραγούδια, ανέκδοτα και πολύτιμα, από τον τεράστιο θησαυρό της μουσικής κληρονομιάς της Θράκης.

Τραγούδια αναφοράς στους Ασβεστάδες, τον Λαγό, το Ελληνοχώρι και την Ελιά, από το  μουσικό αρχείο του Γιώργου Δογάτζαλη. 

Με ερμηνευτές λαμπρούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες. Σε μουσική επιμέλεια του ταλαντούχου Βαγγέλη Παπαναστασίου.

Έτσι ο εορτασμός των 40 χρόνων προσφοράς του συλλόγου Απαλού <<Ο ΦΑΡΟΣ>> που συμπίπτουν με τα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης έγινε με τον πλέον ουσιαστικό και θετικό τρόπο.

Οι” Έξυπνοι”

Previous article

Αλεξανδρούπολη | “FOCUS ston Evro η στο ΕΥΡΩ;”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Θράκη