ΑλεξανδρούποληΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ… ΕΓΚΛΗΜΑ Ή ΤΙΜΩΡΙΑ;

0

Που είναι ο δήμαρχος; Στον κόσμο του… Που είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου; Άφαντες!!! Που είναι η πρόεδρος του πολυκοινωνικού; Στον αγώνα για το ΚΙΝΑΛ;  Ή μήπως “βάλτωσε” στην ανεπάρκειά της;;;

Υπάρχουν ακόμα κοινωνικοί λειτουργοί στο πολυκοινωνικό του δήμου; Και αν ναι που είναι; Που βρίσκονται; Σίγουρα όχι εδώ που θα έπρεπε!

Για δεύτερη φορά και για ακόμα μια εβδομάδα ο Άνθρωπος αυτός είναι εκεί! Τον επισκέφθηκε κάποιος ψυχολόγος; Όχι! 

Στις προσπάθειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, και τις δύο φορές, απειλεί να πυρποληθεί μέσα στο αυτοκίνητό του κρατώντας δοχεία με βενζίνη!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ!!!  ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ …ΠΡΩΤΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!

Δημότες και επισκέπτες περνοδιαβαίνουν συνεχώς. Οικογένειες που κάνουν βόλτα και παιδιά….  Δίπλα ακριβώς λειτουργεί επιχείρηση εξόδου και διασκέδασης (καφετέρια)

Απαράδεκτη εικόνα που καταργεί τον μύθο “Δήμος Για όλους Πρώτα Εσύ”… Δηλαδή αυτός! Kαι πια… Το καταλάβαμε όλοι!  Ωστόσο εδώ έχουμε σε εξέλιξη ένα συγκεκριμένο γεγονός. Στο κέντρο της πόλης.  Στην είσοδο (κυριολεκτικά) του δημαρχείου, ένας άνθρωπος άνω των 70 ετών, απειλεί να πυρποληθεί με βενζίνη.

Κι αν σε μια στιγμή έντασης ή απελπισίας αποπειραθεί να το κάνει;;; Ποιος ειδικός θα είναι εκεί να τον αποτρέψει; Ή έστω ποιος τον επισκέφθηκε συμβουλευτικά; Κανένας!

Αν συμβεί το κακό, κινδυνεύουν περαστικοί ή θαμώνες της διπλανής επιχείρησης; Πιθανότατα ναι!!!

Και κάτι άλλο… Αυτός ο Άνθρωπος έχει οικογένεια και “ενεργά” μέλη της τοπικής κοινωνίας. Οι εικόνες αυτές τους διασύρουν!  Τους στιγματίζουν και είναι κρίμα! Είναι άδικο και υποχρέωση όλων μας στο πλαίσιο του εφικτού, να τους προστατέψουμε. Οι προεκτάσεις είναι πολλές και οι κοινωνικές υπηρεσίες οφείλουν να είναι εκεί!

Αυτό είναι το αντικείμενο των κοινωνικών λειτουργών και των ψυχολόγων που διαθέτουν οι δομές του δήμου! Και όχι να μεταφέρουν τελάρα (πχ λέω εγώ…) ή να παρέχουν άλλες υπηρεσίες άσχετες με την επιστήμη τους ή με την ιδιότητα που έχουν προσληφθεί, ή ακόμα και να… χαριεντίζονται στο γραφείο της Προέδρου Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου!!!

Προτείνω λοιπόν τη μετάβαση ειδικών στο σημείο. Και επειδή ο υπερήλικος απεργός από το πρωί αισθάνεται αστάθεια λόγω προβλημάτων υγείας θα έλεγα, Άμεσα! Χρειάζεται και γιατρούς και ψυχολόγους!!!

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ 

Για 2η ή 3η φορά δηλώνει απεργός πείνας προκειμένου να δικαιωθεί όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Σύμφωνα με όσα δηλώνει, δύο είναι τα αιτήματά του… Με κύριο όμως τη σύνταξη που στερείται, δεδομένου ότι εμφανίζεται ως συνταξιούχος Γερμανίας ενώ ποτέ δεν έμεινε και δεν εργάστηκε εκεί. Πρόκειται για συνωνυμία; Ή ότι άλλο για το οποίο επαναλαμβάνει, ότι δεν γνωρίζει και δεν ευθύνεται. Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, κοινωνικά αδύναμος και χωρίς οικονομική δυνατότητα για να αντιμετωπίσει τα έξοδα που απαιτούνται για δικηγόρους και άλλες ενέργειες, η απόφασή του είναι μονόδρομος.

Δεν είμαι ο αρμόδιος που θα εξετάσει τους φακέλους με τα έγγραφα που διαθέτει ή που θα διασταυρώσει τη γνησιότητά τους καθώς και όσα υποστηρίζει.

Επίσης… Επειδή ίσως κάποιοι επικαλεστούν διάφορα (για τον απεργό του δημαρχείου), είναι αλήθεια ότι μετά από μικρή δημοσιογραφική έρευνα, διαπίστωσα ότι πρόκειται για άτομο με έντονα “πολυτάραχο” παρελθόν που άλλωστε το παραδέχεται, αλλά δεν είμαι αυτός που θα το κρίνει. Ή τουλάχιστον, όχι με τιμωρητική συμπεριφορά…  Το παρελθόν του καθενός καλό, μέτριο, ή κακό, είναι διαφορετικό. Το δικαίωμα όμως στη σύνταξη και τη ζωή είναι ίδιο.

Ως δημοσιογράφος (θεσμικός είναι ρόλος του για όσους δεν το γνωρίζουν), αλλά και ως πολίτης… Καλώ αρμόδιους και συναρμόδιους να ενεργήσουν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον απεργό του δημαρχείου που απειλεί τη ζωή του αλλά και την ασφάλεια των διερχομένων.

Και επίσης δεδομένης της αδυναμίας του δημάρχου, αλλά και της αδιαφορίας του ώς άνθρωπος και ως επαγγελματίας με δικηγορικό γραφείο… Παρακαλώ θερμά κάθε ευαισθητοποιημένο νομικό από κάθε πλευρά, στο πλαίσιο της κοινωνικής θα έλεγα προσφοράς, να αναλάβει την υπόθεση της σύνταξής του, διότι χρειάζεται δικηγόρο και (για όποιους λόγους) δεν έχει την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα.

Θανάσης Ζωγράφος

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη | VIDEO

Previous article

Ευγενική Υπενθύμιση στον Γιάννη Ζαμπούκη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *