Αλεξανδρούπολη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

0

Το koumanto.gr μετά από μία σειρά γεγονότων και μία αρχική δικαστική απόφαση σε υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει, ανακαλεί περιεχόμενα μερικών δημοσιευμάτων.

ΩΣΤΟΣΟ. Θα  ακολουθήσει επαναδιατύπωση (υπό το φως μετέπειτα εξελίξεων) με νέο κείμενο, το οποίο ανταποκρίνεται περισσότερο στα πραγματικά γεγονότα σχετικά με το κάθε επιμέρους θέμα που ίσχυαν μέχρι τότε. 

Αλλά και με επιπλέον διαμόρφωση από την νέα πραγματικότητα, όπως αυτή προκύπτει από τότε μέχρι σήμερα.

Τα δημοσιεύματα που αφορούν την Διοικητή Τροχαίας Αλεξανδρούπολης Θεοπούλα Χατζηπαύλου για τις ακόλουθες ημερομηνίες:19/8/22,25/8/22,26/8/22,28/8/22,29/8/22,30/8/22,4/9/22 ανακαλούνται με κάθε επιφύλαξη, που απορρέει από όλο το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της δημοσιογραφίας και της γενικότερης ελευθερίας έκφρασης, σε μία χώρα που χαρακτηρίζεται επίσημα ως “δημοκρατική”.

Όπως επίσης και από το πλαίσιο των υποχρεώσεων σε σχέση με την λογοδοσία των κυβερνώντων και δημόσιων λειτουργών απέναντι στους πολίτες και με το δικαίωμα των πολιτών (είτε ατομικά είτε μέσω του Τύπου) για την άσκηση ελέγχου των κυβερνώντων και των δημόσιων λειτουργών.

Το koumanto.gr πραγματοποιεί την υποχρέωση που του έχει επιβληθεί, ενώ η υπόθεση παραμένει εκκρεμής για τα επόμενα νομικά και άλλα στάδια εντός και εκτός Ελλάδος.

Ενόψει μάλιστα και των πρόσφατων αποκαλύψεων σχετικά με την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, όπως επίσης και της ιδιαίτερα προβληματικής λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, το koumanto.gr έχει υποχρέωση να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία αλλά και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την απόφαση στην οποία αναφερθήκαμε και σχετίζεται με το περιεχόμενο των προαναφερθεισών αποκαλύψεων για την ελευθερία του Τύπου. 

Αναφορικά με την περιπέτεια του koumanto.gr όπως και του εκδότη-ιδιοκτήτη, διαχειριστή και δημοσιογράφου Αθανασίου Ζωγράφου, εστιάζουμε στο ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που περίτρανα αναδεικνύεται.

Ότι πρακτικά, τίθεται απαίτηση να αυτοπεριοριστούν όχι ως προς τον ιδιωτικό βίο της Διοικητού της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Αλλά να αυτολογοκριθούν από την άσκηση ελέγχου για την υπηρεσιακή λειτουργία της ίδιας και της Τροχαίας. 

Η απόφαση μπερδεύει τα ατομικά δικαιώματα με την υπηρεσιακή λειτουργία της διοικητού ώστε τα δικαιώματα που έχει (όπως κάθε έλληνας πολίτης) στον ιδιωτικό βίο τοποθετούνται ως φράγμα παρεμπόδισης του δημόσιου ελέγχου τον οποίο έχουν υποχρέωση όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να δέχονται για την υπηρεσιακή τους δράση.

Κάθε αστυνομικός έχει μεν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες, με εξαίρεση όμως τους περιορισμούς που επιβάλλονται από το Σύνταγμα και το νόμο και είναι αναγκαίοι για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής της Αστυνομίας σε μια δημοκρατική κοινωνία. 

Η διοικητής της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης μέσω της εν λόγω πρωτόδικης αποφάσης εμπράκτως απαιτεί να μην έχει αυτούς τους περιορισμούς. Η υπόθεση συνεχίζεται.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR “Ύποπτη αλλεργία στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης”

Previous article

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΕΒΡΙΤΗ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *