ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Απών…γενικά.

0

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε οργισμένα άρθρα από συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ, γιατί ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Τσώνης, ήταν απόντες από μια τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Υπουργός Τουρισμού. Εξαιρετικά σοβαρή τηλεδιάσκεψη, βεβαίως, και ως προς τα θέματα που συζητήθηκαν και ως προς τις συμμετοχές. Αλλά, αναρωτιέμαι, αυτό το γεγονός είναι το μόνο που κάνει τους τοπικούς δημοσιογράφους – και κάποιους πολιτικούς- έξω φρενών σχετικά με τη στάση του Περιφερειάρχη και κυρίως του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού;

Και δεν εξοργίστηκε κανείς έως τώρα, που από την στιγμή που ανέλαβε ο κ. Τσώνης, είναι…. μονίμως απών;

Απών από οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την στήριξη του τουριστικού κλάδου – των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των εποχιακών καταλυμάτων, των επιχειρήσεων εστίασης – από την αρχή της φετινής δύσκολης τουριστικής σεζόν, τότε που όλοι ξέραμε τι θα ακολουθήσει.

Απών από κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας ΑΜΘ για να ανταπεξέλθει στην δύσκολη συγκυρία – ας μην ξεχνάμε ότι οι προτάσεις το περίφημου τρίπτυχου έκτακτων συνθηκών, που συγκλόνισε το Υπουργείο Τουρισμού, είναι ακόμη στις καλένδες.

Απών από κάθε είδους οικονομική συμβολή για την ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων.

Απών από κάθε είδους σχεδιασμό και προγραμματισμό για την επόμενη μέρα – οι μέσες-άκρες δηλώσεις για τον οδικό τουρισμό ήταν τόσο γενικές και αόριστες που μοιάζουν με λόγια καφενείου.

Μέχρι και στην προβολή της ίδιας της πατρίδας του, της Αλεξανδρούπολης, στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας είναι απών ο κ. Τσώνης. Ούτε τα βασικά από το τουριστικό προϊόν της Αλεξανδρούπολης δεν εμφανίζονται στην τουριστική πύλη της  Περιφέρειας. (Όχι σαν κάποιους άλλους, που μόλις είχαν αναλάβει Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού η πρώτη τους πρωτοβουλία ήταν να αναδείξουν τον τόπο τους. Να τα λέμε κι αυτά!)

Τα τοπικά μέσα που ασχολούνται με τον τουρισμό και την τύχη του, ας μην εξοργίζονται κατά το δοκούν. Ο τουρισμός δεν σώζεται από τις συγκυρίες και τις φωνασκίες. Μόνο με πολύ δουλειά και στρατηγικό σχέδιο υπάρχει περίπτωση να δούμε πραγματική ανάπτυξη. Αλλά… οι στρατηγοί σπανίζουν!

Ο ΑΥΤΟΑΝΑΦΟΡΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΟΥ

Previous article

Νίκος Ραπτόπουλος – Χρήστος Γερακόπουλος | Κοινοί αγώνες, κοινή στόχευση, κοινοί καημοί !

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.