ΕλλάδαΘράκηΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ | ΑΠΟ ΤΟ 1992 στο……2020

0

Ένα γεγονός που ίσως σημαδεύσει την προοπτική της Θράκης στην αναπτυξιακή, κοινωνική, γεωπολιτική, και όχι μόνο , προοπτική της είναι η πρόσφατη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής με πρόεδρο την κ.Ντόρα Μπακογιάννη.Μια επιτροπή που ως αποστολή της έχει ένα δύσκολο αλλά εθνικό καθήκον.Την σύνταξη ενός <<οδηγού>> για το μέλλον της παραμεθόριας περιοχής.Η Επιτροπή ύστερα από την πρώτη συνεδρίαση της , αναμένεται να ξεκινήσει τις ουσιαστικές εργασίες της την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στο Σεπτέμβριο θα επισκεφθεί την Θράκη για να συναντήσει και να διαλογισθεί με θεσμικούς εκπροσώπους της.

Στην Διακομματική όμως υπάρχει….παρελθόν.Το 1992 είχε συσταθεί ανάλογη επιτροπή με καθήκον την σύνταξη πορίσματος για την μελέτη των προβλημάτων της Θράκης και του Αιγαίου.Το οποίο κατέθεσε στην Βουλή στις 14-2-1992. Για ιστορικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους καλό είναι όλοι και κυρίως η κυβέρνηση και τα κόμματα να το μελετήσουν και να κάνουν μια αποτίμηση και αυτοκριτική για όσα έγιναν η δεν έγιναν με βάση τις προτάσεις του πορίσματος.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ζ’- ΣΥΝΟΔΟΣ Β’
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ
ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Αθήνα , 14 Φεβρουαρίου 1992

Προς την Ολομέλεια
της Βουλής των Ελλήνων
(Δια του Αξιοτίμου Προέδρου
αυτής κ.Αθανασίου Τσαλδάρη) 

Ενεργώντας σύμφωνα με τις διατάξεις της/ παρ. 2 του άρθρου 45 του Κανονισμού της Βουλής και σε εκτέλεση της από 30 Νοεμβρίου 1990 αποφάσεως σας, έχουμε την τιμή να σας υποβάλλουμε έκθεση την οποία συντάξαμε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής μας και παρακαλούμε τον αξιότιμο κ. Πρόεδρο να μεριμνήσει για την ανακοίνωση της στη Βουλή και την υποβολή της στην Κυβέρνηση.

Λόγω της μεγάλης εθνικής του θέματος παρακαλούμε να μελετήσετε την πρόταση της Επιτροπής να παρουσιασθεί η Έκθεση σε πανηγυρική Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΔΩ: https://drive.google.com/file/d/118hG3ogdBlVv6iNFX0uBjsrBL26WEtFp/view?usp=sharing

Παλιός vs Νέος

Previous article

“ΔΕΣΜΟΣ” | Το “κοψίδι” του Τοψίδη, που έκανε φτερά… Περνώντας ΣΥΡΙΖΑ από τα χέρια του!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Ελλάδα