COMMANDO

ΣΗΚΩ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ! | +VIDEO

0

Ο ηγέτης μένει ψηλά στη συνείδηση όλων. Δεν χαμηλώνει τον πήχη. Δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης για το κύρος και την αξία του. Δεν παρασύρεται. Συμβουλεύεται αλλά δεν είναι άβουλος. Δεν κατευθύνεται. Κατευθύνει. Διοικεί. Ηγείται.

Στέκεται εκεί ψηλά και στη θέση του, όχι γιατί του δόθηκε ως “χάρισμα”. Αλλά γιατί ΕΧΕΙ το χάρισμα! Η κατάκτηση της θέσης του, δεν οφείλεται σε συγκυρία ή σε ιδιότυπη ομηρία. 

Είναι σοβαρός και όχι σοβαροφανής. Δεν διακατέχεται από αλαζονεία και αυταρχισμό. Είναι μεθοδικός, έχει όραμα, γνώση και επάρκεια. 

Έχει διάρκεια! Διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά. Ακούει, αξιολογεί, ενεργεί. Στόχος του είναι να σε “κερδίσει” και να αποδείξει ότι αξίζει να είσαι μαζί του και να τον ακολουθείς! Δεν εχθρεύεται. “Συμπορεύεται” διατηρώντας τις απαραίτητες ισορροπίες για τον ηγετικό του ρόλο.

Δέχεται την κριτική και δεν ερμηνεύει ως απολογία τον έλεγχο των πεπραγμένων του από τα ΜΜΕ και τον δημοσιογραφικό χώρο. Φιλικά ή όχι αυτός είναι ο ρόλος τους, που μάλιστα στον πολιτισμένο κόσμο και ειδικότερα στη χώρα μας, υποστηρίζεται από το Σύνταγμα τους Νόμους και την ίδια τη Δημοκρατία μας, αφού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. 

Η θέση του ηγέτη δεν είναι για κανέναν προνόμιο χωρίς έργο και προσφορά. Δεν είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Οι κοινωνίες δεν χαρίζουν “λευκή” επιταγή. Κάθε φορά, την προσφέρουν σε εκείνον που πίστεψαν… Και στις υποσχέσεις του που πρέπει να τις υπηρετεί με αξιοσύνη!  

Επομένως ο ηγέτης… Την ίδια στιγμή που απολαμβάνει όλα τα προνόμια που του αναλογούν, ΔΕΝ πρέπει να ξεχνά ότι πρωτίστως είναι υπηρέτης της κοινωνίας και του κοινού καλού!

Οφείλει να δέχεται τον έλεγχο, να αποδεικνύει συνεχώς την “καθαρότητά του” ως θεσμικός. Να σέβεται την κοινωνία, παράλληλους ή διαφορετικούς θεσμούς, όπως επίσης και τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Να έχει δημόσιο λόγο και να απαντά με επιχειρήματα.

Ο δήμαρχος ως πρώτος πολίτης του δήμου, είναι ηγέτης! 

Ως δήμαρχος, πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετεί με αδιαμφισβήτητη διαφάνεια την κοινωνία των συνδημοτών του. 

Να ενεργεί παράγοντας ουσιαστικό έργο. Να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και να τα υπερασπίζεται όπως και τον εαυτό του, με θεσμικό τρόπο και το ανάλογο κύρος. 

Να προστατεύει τη θεσμική αξιοπιστία του μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Μέσα από τη δημόσια παρουσία του και τον δημόσιο λόγο. Να παίρνει θέση και να φροντίζει για την αποκατάσταση της αλήθειας, απαντώντας ακόμα και μέσα από το ίδιο το μέσο που (εσφαλμένα ή όχι) του καταλογίζει είτε πολιτική είτε ηθική ευθύνη, γιατί όσα κι αν είναι τα αρνητικά που δυστυχώς πολλές φορές όχι άδικα τους καταλογίζονται, κατά μια έννοια έχουν και ρόλο “εγγυητή” για τη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών και της εξουσίας γενικότερα. 

Να μην απαντά με μηνύσεις και αγωγές στα Μέσα Ενημέρωσης. Που άλλωστε, κατά την “ταπεινή” μου άποψη αποδυναμώνουν τη θεσμική του δυναμική και την πολιτική του αξία.

Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα (όπως όλοι) να επιλέξει τις δικαστικές αίθουσες ως τόπο επίλυσης διαφορών με τα ΜΜΕ, αλλά νομίζω πως (ίσως) μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα έπρεπε.

Και όχι κάθε φορά που όσα λέγονται, γράφονται ή δημοσιεύονται δεν αρέσουν… 

Η πρακτική αυτή, δημιουργεί εντυπώσεις εκφοβισμού και διάφορες υποψίες, οι οποίες στρέφονται σε κουκουλώματα που αφορούν θεσμικά και πολιτικά”τερτίπια”. 

Τα ΜΜΕ σε όποια πλευρά και αν ανήκουν, εκτός από ενημέρωση των πολιτών, παράγουν ή/και αναπαράγουν, πολιτικό όπως και πολιτισμικό έργο. 

Είναι αλήθεια επίσης, πως παράλληλα με το λειτούργημά τους έχουν επαγγελματική υπόσταση, αλλά και ιδεολογικό υπόβαθρο.

Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, μπορεί κάποιες φορές και να εργαλειοποιούνται πολιτικά. 

Πάντα όμως αποτελούν εργαλείο ελέγχου για τη χρηστή λειτουργία μορφών εξουσίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως αγαπητέ δήμαρχε, αντί να προσπαθείς τη φίμωση ή το “νοικοκύρεμα” των ΜΜΕ (εκτός ότι σε αδικεί δεν είναι στα καθήκοντα του ρόλου σου), ενεργώντας εναντίον τους με μηνύσεις και αγωγές… Προσπάθησε καλύτερα για του οίκου σου. (Του δήμου μας, που φυσικά δεν είναι μόνο το κέντρο της Αλεξανδρούπολης)! 

Ως πολίτης αυτού του δήμου πρωτίστως, που ο πληθυσμός του περιλαμβάνει 3 από τα παιδιά μου με τις οικογένειές τους και 2 από τα εγγόνια μου. Ως ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και επαγγελματίας δημοσιογράφος, επιθυμώ και προτείνω να περιοριστείς, στο “Νοικοκύρεμα” του δήμου. 

Με ότι αυτό σημαίνει τόσο για την εσωτερική λειτουργία (παρεμπιπτόντως όλα καλά εκεί;;;), όσο και για την κοινωνία των συνδημοτών της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Μείνε λοιπόν στον στόχο. Δημιούργησε και παρουσίασε, πραγματικό και ουσιαστικό έργο. Υλοποίησε πραγματικά και αληθινά σχέδια. Προεκλογικές υποσχέσεις. Θωρακίσου με εξωστρέφεια. Βγες ανάμεσα στους πολίτες. Ψηφοφόροι σου ή όχι… Είσαι δήμαρχος για όλους! 

Δείξε ότι δεν κατέχεις τον δημαρχιακό θώκο από συγκυρία. Ότι δεν είσαι προϊόν πολιτικής και επικοινωνιακής στρατηγικής. Ότι δεν σου χαρίστηκε η πολυθρόνα. ‘Οτι δεν είσαι ούτε όμηρος, ούτε κακόμοιρος. 

Ότι δεν είσαι επαίτης. Δεν είσαι ικέτης. ΔΕΙΞΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ!

Δείξε σε όλους ότι δεν ήταν τυχαίο το σλόγκαν “Δήμος Για όλους Πρώτα εσύ”! 

Αυτό είναι το στοίχημα που θα σε τιμά, ακόμα και όταν επιστρέψεις στη δικηγορική σου εταιρία. 

Σίγουρα πάντως, ακόμα και αν δικάσεις κάποιους με τα νομικά σου εργαλεία (γνώση και εμπειρία), θα είσαι ο τελευταίος στην Ελλάδα του 2021 και της δημοκρατίας, που θα φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης!

Θα υπάρχει πάντα ο επόμενος. Πάντα και παντού υπάρχει επόμενος… Και όπως το πας, σύντομα θα γίνεις ο προηγούμενος!!!

Γι αυτό… Σήκω ρε Γιάννη!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΛΑΜΠΑΚΗ: Αδειάζει τον Χρήστο Ζιώγα, υπηρεσιακούς και άλλους θεσμικούς ο Λαμπάκης!

Previous article

Ο Γιάννης Ζαμπούκης, οι καπεταναίοι και… “Αυτός ο Άνθρωπος”… σε Μοναδικό VIDEO και mp3!!!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in COMMANDO