COMMANDOΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΘράκηΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

0

Η επιστολή 602 Μουσουλμάνων πολιτών της Αλεξανδρούπολης που διακινεί μειονοτικός σύλλογος, τον οποίο εκπροσωπεί λαλίστατος πρόεδρος σε θέματα επιλογής του, με την οποία ζητούν από την δημοτική αρχή να ΜΗΝ υλοποιήσει στην περιοχή <<Τέρμα Άβαντα>> έργα επικοινωνίας και διαδικτύου επειδή χρηματοδοτούνται από ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ πρόγραμμα για Ρομά, ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, αναδεικνύει μια σειρά από προβληματισμούς και ερωτήματα, σχετικά με τις περίεργες κινήσεις ταυτοτισμού και δικαιωματισμού που προωθεί ο συγκεκριμένος σύλλογος και η ηγεσία του.

Το δικαίωμα  ατομικού αυτοπροσδιορισμού είναι αναφαίρετο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Τουρκόφωνους, Πομάκους, Ρομά. Μία κοινότητα που αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκόφωνη δεν μπορεί να αφαιρέσει την δυνατότητα άλλων να αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι και Ρομά. Η περιοχή <<Τέρμα Άβαντα>> κατοικείται από πληθυσμιακές διαφορετικές ομάδες. Όχι μόνο από τουρκόφωνους. Ακόμη και από ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. Η απόπειρα του συλλόγου να οικειοποιηθεί την περιοχή και να την μετατρέψει σε γκέτο αποκλειστικά τουρκόφωνων  είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Κανείς δεν επιβάλλει στους τουρκόφωνους να χρησιμοποιήσουν τα δίκτυα επειδή χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι ζηλωτές ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να επιβάλλουν τις επιθυμίες  και τις εμμονές τους  στο Δήμο και την κοινωνία, ας το ξεχάσουν.

Επειδή ο σύλλογος, επιλεκτικά και στοχοποιημένα παρεμβαίνει στη δημόσια σφαίρα , είναι ευκαιρία να τεθούν κάποια ερωτήματα και θέσεις που πηγάζουν από την Ελληνική έννομη τάξη.

Η μουσουλμανική  μειονότητα στην Ελληνική Θράκη είναι θρησκευτική και αποτελείται από τρεις εθνοτικές ομάδες. Τουρκόφωνους, Πομάκους και Ρομά. Τα μέτρα θετικής διάκρισης πρέπει να ισχύουν για όλες?.

Το ίδιο πρέπει να  ισχύει και  για τους Μπεκτασήδες-Αλεβίτες. Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και επιλογές τους. Ομογενοποίηση, καταπίεση, αυταρχισμός από την πλειοψηφούσα μειονοτική μουσουλμανική θρησκευτική κοινότητα των τουρκογενών έναντι των άλλων,  απαγορεύεται από το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό δίκαιο. Συμφωνούν σ αυτό οι 602 που υπέγραψαν την επιστολή?

Ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες έχουν άποψη και θέση για την Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα; 

Δημοσιοποίησαν κείμενο καταδίκης των  Τουρκικών απειλών  και εκβιασμών και δεν το διαβάσαμε; 

Ποιά άποψη έχουν για την δολοφονία του Γάλλου καθηγητή από Ισλαμιστή φονταμενταλιστή;

Δεν τους αφορούν, δεν τους αγγίζουν τα συγκεκριμένα θέματα ή τους φέρνουν σε δύσκολη θέση; Μήπως συμφωνούν μ΄ αυτά; 

Μια ξεκάθαρη θέση θα διαλύσει κάθε υποψία.

Τέλος υπάρχει κάποιος λόγος που στον μακροσκελή, πρωτότυπο και πρωτοφανή τίτλο του Συλλόγου τους, <<Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Αλληλεγγύη Ανάπτυξη Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα Τούρκικα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης>>, υπάρχει η λέξη <<μητρική>> στην αναφορά στη γλώσσα;

Τι θέλει να τονίσει η συγκεκριμένη λέξη; Συμβολική σίγουρα είναι, ουδέτερη δεν είναι. 

Και μια ακόμη απορία. Γιατί στην ξενόγλωσση μετάφραση του τίτλου του συλλόγου χρησιμοποιείται η Οθωμανική λέξη <<Dedeagaz>> για την Αλεξανδρούπολη και όχι η Αγγλική <<Alexandroupoli>>, όπως είναι η δόκιμη, η σωστή και η νόμιμη;

Η τσιγγανοπούλα και ο συναισθηματικός Ραπτόπουλος.

Previous article

Με στόχο την υπανάπτυξη……

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in COMMANDO