ΑλεξανδρούποληΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

1

Μερικές ημέρες μετά από την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, στην Αλεξανδρούπολη άρχισε να ακούγεται ένα περίεργο γεγονός που περιλαμβάνει τον Υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη. 

Στη συνέχεια, οι φωνές δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας άρχισαν να πληθαίνουν.

Όλο και περισσότεροι εκφράζουν θυμό. Και συνεχώς ανεβαίνει ο αριθμός όσων διαμαρτύρονται.

Αυτό που αποκομίζουμε, είναι πως όλοι έχουν την αίσθηση ή έχουν καταλάβει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του συνολικά συμπεριλαμβανομένου του Θεοδωρικάκου, εκφράζουν ρατσισμό κατά της Ρωσίας, σε βαθμό που δικαιολογεί την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και κυρίως στα ναζιστικά τάγματα Αζόφ και τα παρόμοια, ώστε να σκοτώσουν Ρώσους στην Ουκρανία και στη Ρωσία. 

Όταν ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε την Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών… Είδαμε την μεγάλη χαρά που έκανε χειραψία μαζί του ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη που είναι μέλος στο Δ.Σ.

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ! Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ…

Είναι δυνατόν να εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος σφίγγοντας το χέρι του ανθρώπου, ο οποίος συμφωνεί με την αποστολή όπλων που ανήκουν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για να σκοτωθούν Ρώσοι; 

Όχι. Δεν παραβλέπουμε άλλες προεκτάσεις ή επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα την εξασθένιση στην άμυνα της Ελλάδας κλπ κλπ…  Αλλά εδώ, εστιάζουμε στο θέμα που αφορά τον εκπρόσωπο της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη και τον ρωσικό λαό!

Και λέμε. Η εγκάρδια χειραψία και τα χαμόγελα (ικανοποίησης);; Θεοδωρικάκου – Παλακίδη, ήταν τουλάχιστον απαράδεκτα για τον δεύτερο, που “επίσημα” εκπροσωπεί την Ρωσία!!!

ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ!!!

Και αντί να ισορροπήσει την παρουσία και τον ρόλο του ανάμεσα στις δύο χώρες, δημιούργησε σημαντικού μεγέθους κοινωνικό ζήτημα στην περιοχή δικαιοδοσίας του. Που δεν είναι μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά η περιφέρεια ΑΜΘ γενικότερα…

Γεγονός που αναμφίβολα έπρεπε να αποφύγει!!!   

Θα μπορούσε ο επίτιμος πρόξενος να επικαλεστεί φορτωμένο πρόγραμμα και να μην συναντήσει τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Θα μπορούσε μάλιστα να φροντίσει να διαρρεύσει η είδηση ότι αυτή η στάση του… Ήταν αποτέλεσμα της αντιρωσικής δράσης της κυβέρνησης. 

Αυτά δεν τα σκέφτηκε; 

Δεν σκέφτηκε να μην πάει στην υποδοχή του υπουργού;

Εκτός αν ο ίδιος προσωπικά… Αισθάνεται άνετα να σφίγγει το χέρι ενός ανθρώπου που είπε τα παρακάτω, χωρίς να αναφέρει τα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας και τί έκανε η ουκρανική κυβέρνηση κατά των Ελλήνων εκεί:

1.   «Η καταδίκη της Ρωσίας και της επίθεσής της στην Ουκρανία είναι ομόθυμη από τον ελληνικό λαό και από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

2.  «Πιστεύω ότι όλη η ανθρωπότητα είναι συγκλονισμένη από αυτό που παρακολουθούμε να συμβαίνει στην Ουκρανία. Η Ευρώπη είχε πολλές δεκαετίες να ζήσει πολεμική αναμέτρηση και μάλιστα τέτοιου είδους, με απόλυτη εισβολή ενός κράτους σε ένα άλλο. Ο ελληνισμός έχει ζήσει στο παρελθόν τέτοιου είδους καταστάσεις. Κανείς δεν ξεχνά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974».

3.  «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλάζει δραματικά τα δεδομένα του σύγχρονου κόσμου. Είναι μια άδικη, παράνομη, παράλογη πολεμική επέμβαση, που δυστυχώς μας γυρίζει σε προηγούμενους αιώνες»

ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΚΙΔΗ…

Μάλλον συντάσεται με την στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον της Ρωσίας και κατ΄επέκταση του ρώσικου λαού. 

Καλώς ή κακώς, αυτό θα κριθεί σε βάθος χρόνου από την ίδια την ιστορία, όπως γράφεται στις μέρες μας…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όταν κατέχει το Προξενικό Δίπλωμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας που στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 του επέδωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ και το Εκτελεστήριο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που αν δεν κάνουμε λάθος του παρέδωσε ο Κύριος Δένδιας…

Πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τις προθέσεις του, δεδομένων των συνθηκών και της επιλογής από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τοποθετούν τη Ελλάδα απέναντι στη Ρωσία και τους Ρώσους!!! 

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός των παραπάνω, εντοπίσαμε και ορισμένα σημεία τα οποία δημιουργούν ερωτηματικά για τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας Κωνσταντίνου Παλακίδη, ξεκινώντας από το γεγονός ότι για κάπου τρία χρόνια που ανέλαβε καθήκοντα, δεν προκύπτει καμία δραστηριότητα. 

Απολύτως τίποτα.

Είναι σαν να μην υπάρχει το επίτιμο προξενείο!!!

Ακόμη και η μισοσκισμένη σημαία στο κτίριο που στεγάζεται το επίτιμο προξενείο… Μαρτυρά περίτρανα, ότι κανένας δεν έχει πατήσει στα γραφεία για πολύ καιρό.

Τα καταστήματα εστίασης μάλιστα γύρω από τα γραφεία, έγιναν μάρτυρες πριν από μερικούς μήνες της έκρηξης Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση… 

Όταν είδαν διαλυμένη τη σημαία και νόμιζαν ότι κάποιος την έσκισε, χωρίς να μπορούν να σκεφτούν οι άνθρωποι, ότι ήταν αποτέλεσμα της συνολικής και απόλυτης εγκατάλειψης!!!

Τέλος, ρωτάμε ευθέως τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας Κωνσταντίνου Παλακίδη.

Συμφωνεί με την αποστολή όπλων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις… Εναντίον των ρώσων;;

Θανάσης Ζωγράφος

Email: koumanto.mme@gmail.com

https://www.facebook.com/koumanto

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!!!

Previous article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Next article

You may also like

1 Comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *