Αλεξανδρούπολη

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΣ | ΟΙ 4 ΜΗΝΥΣΕΙΣ εναντίον του koumanto.gr

0

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ  ΕΛΑΣ που “δικαίωσε” τον δημοσιογράφο – Διευθυντή του koumanto.gr Θανάση Ζωγράφο και οι 4 ΜΗΝΥΣΕΙΣ εναντίον του από Θεσμικούς, που αισθάνονται ανασφάλεια για την τιμή και την υπόληψή τους…

Είναι μεταξύ πολλών άλλων… Τα 2 σημαντικότερα γεγονότα που “σφράγισαν” την παρουσία μας στο δεύτερο 6μηνο του 2020!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Για την αντίδραση και την παρέμβαση που “δικαίωσε” τον δημοσιογράφο και Διευθυντή του koumanto.gr Όταν:

Παρά την κυβερνητική απόφαση και την οδηγία της Πολιτικής Προστασίας για ΜΜΕ & δημοσιογράφους (που διαθέτουν τα αποδεικτικά έγγραφα ενώ αυτά αναφέρονται με απόλυτη σαφήνεια),  βάση της οποίας επιτρέπεται κατ΄εξαίρεση λόγω αντικειμένου η 24ωρη μετακίνησή τους ακόμα και από Νομό σε Νομό…

Επέβαλαν πρόστιμο στον επαγγελματία δημοσιογράφο με πιστοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (και τα προαπαιτούμενα), εν ώρα άσκησης δραστηριότητας στην έδρα του.

Η υπόθεση έφτασε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και αποσχόλησε την ηγεσία με την παρέμβαση του Υπαρχηγού.

Kρατάμε συνολικά αυτή την εμπειρία ως θετική εικόνα… Που με έντονο contrast έναντι άλλων, δημιουργεί αίσθημα αισιοδοξίας για τις σχέσεις κράτους και πολίτη.


Αρκετά είναι αυτά που στο πλαίσιο της εναλλακτικής ενημέρωσης θα μπορούσε να εστιάσει κανείς, ενώ αρκετά είναι επίσης, τα πολιτικά “σαλτανάτια” που αναδείξαμε ή και σατιρίσαμε.

Στους 6 περίπου μήνες παρουσίας μας… Κάναμε φίλους, δημιουργήσαμε συμπάθειες και αντιπάθειες. Αλλά αντιμετωπίσαμε και ατελέσφορες απόπειρες εκφοβισμού και φίμωσης…

Βιώσαμε στον υψηλότερο βαθμό την προσπάθεια δίωξης του τύπου με τέσσερις μηνύσεις μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Μια (1) από τον Πολιτικό & Πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, μία (1) από τον Πρώην Αντιδήμαρχο και εν ενεργεία Αστυνομικό Νίκο Γκότση και δύο (2) από τον Πρώην Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και δικηγόρο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο Διευθυντής του koumanto.gr Θανάσης Ζωγράφος που εναντίον του ασκήθηκαν, κατέθεσε “γραπτές εξηγήσεις” για όλες και αναμένεται να κριθούν από τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

Ίσως οι περισσότερες στην Ελληνική επικράτεια, σε τόσο μικρό διάστημα, για έναν δημοσιογράφο και ένα ενημερωτικό μέσο, από τους οποίους ενοχλούνται!

Ή μήπως επιδιώκουν την ευθυγράμμιση τους με τα περισσότερα ΜΜΕ της περιοχής; Που εκτίμησή μας είναι πως… Είτε τους συμπεριφέρονται χαλαρά και λάιτ ή επέλεξαν να είναι κατά την παροιμία, “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”

Βιώσαμε για πολλοστή φορά άγνωστες για πολλούς και ίσως επικίνδυνες πτυχές τόσο της στείρας “παρασιτικής” (?) πολιτικής ζωής, όσο και των πολιτικών που στερούνται την ικανότητα διαλόγου, δημιουργικής αντιπαράθεσης ή ακόμα και αξιοπρεπούς αντίδρασης σε ζητήματα δημοσιογραφικής κριτικής, στην οποία είναι διαρκώς εκτεθειμένοι και το γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή που αποφάσισαν να έχουν δημόσιο ρόλο και δημόσια ζωή.

Η κριτική θα τους συνοδεύει (από το koumanto.gr τουλάχιστον), ακόμα και αν ανήκουν πλέον στο παρελθόν! Tο οποίο ότι άφησε… Έχει καθοριστική σημασία για το παρόν ή το μέλλον! Η ανοχή εκτός από αντιπαραγωγική, είναι και επικίνδυνη!

Το ίδιο επικίνδυνες, είναι όμως και οι προαναφερόμενες ενέργειες και οι παροιμιώδεις απαράδεκτες συμπεριφορές (από άγνοια αντικειμένου ή μήπως από εμμονή ) ???!… 

Κάποιων υπαλλήλων σε υπηρεσίες με ιδιαίτερη ευθύνη για τον ρόλο, το έργο, τις ενέργειες και τελικά τον σκοπό που υπηρετούν. Το Σώμα και την προστασία του πολίτη!

Τέτοια φαινόμενα εκτός από απαράδεκτα για τους ίδιους, εκθέτουν (ίσως) και συναδέλφους τους. Την Υπηρεσία. Την Ηγεσία. Μοιραία λοιπόν και κάποιους (προϊσταμένους τους) αξιωματικούς, όπως εν προκειμένου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.


Το koumanto.gr αποχαιρετά το 2020 με σταθερή παρουσία, τεκμηριωμένο λόγο, αταλάντευτη κριτική με ισχυρές αποδείξεις, σοβαρότητα και ευθύνη …

Δεν θα πάψουμε να ασκούμε κριτική στους έχοντες θέση ευθύνης και κυρίως σε Πολιτικά-Θεσμικά πρόσωπα, που κανείς δεν τους επέβαλε δημόσια ζωή. Με επιλογή τους την επεδίωξαν και την  απέκτησαν ή την επιδιώκουν.

Θεωρούμε πως για την προστασία της τιμής και της υπόληψής τους, υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι ίδιοι. 

Εμείς δεν “αγγίξαμε” ποτέ την προσωπική ζωή Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ! Αντίθετα! Αν και υπήρξαν περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε, κρατήσαμε αποστάσεις σεβόμενοι την κόκκινη διαχωριστική γραμμή. 

Αντί λοιπόν να μας προκαλούν… Ας το εμπεδώσουν!

Είναι εκεί για να υπηρετούν και… koumanto κάνουν οι Πολίτες!

Καλή χρονιά και με υγεία σε όλο τον κόσμο!


ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Previous article

“ΠΟΛΗ & FAKE ΠΟΛΙΤΕΣ”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *