ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕλλάδαΘράκηΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ η ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ!

0

Ο φέρελπις και γοητευτικός αυτοδιοικητικός πολιτικός ανήρ, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ κ.Αθανάσιος Τσώνης τον Ιούνιο του σωτήριου έτους 2020,  εξήγγειλε  μετά βαΐων και κλάδων, την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του να ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης του <<οράματος>> του για την δημιουργία θεματικού καταδυτικού πάρκου στην θαλάσσια περιοχή στα όρια Ροδόπης-Έβρου. Χαρακτηριστικά ανέφερε  ότι φιλοδοξεί <<να προχωρήσει μέχρι το 2021>> .

Επειδή πέρασαν ήδη μερικοί μήνες και το 2021 πλησιάζει και για την συγκεκριμένη <<ανατρεπτική>> πρωτοβουλία του αξιότιμου κυρίου Αντιπεριφερειάρχη δεν ακούσαμε τίποτα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΟΡΑΤΟ, ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ  και ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ, εκτός από την ακλόνητη σιγουριά της πρωτοβουλίας του και για να μην ζήσουμε ακόμη μια αυτοδιοικητική  ιλαροτραγωδία σε συνέχεια πολλών άλλων που βιώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, αναρωτιόμαστε αν μπορεί να δημοσιοποιήσει μερικές συνιστώσες της ιδέας του για να γνωρίσουν οι ιθαγενείς πόσο αξιόπιστη είναι, τι θα γίνει, ποιος θα το κάνει ,πόσο κοστίζει και πότε θα γίνει. Εύκολα πράγματα  δηλαδή για ένα πετυχημένο  και μεταρρυθμιστή Αντιπεριφερειάρχη.

Καλό είναι να μάθουμε ποιες μελέτες απαιτούνται για ένα θεματικό καταδυτικό πάρκο, αν ανατέθηκαν, πότε θα παραδοθούν, ποιος τις συντάσσει.

Έχουν γίνει επαφές και διερευνήσεις με φορείς που εμπλέκονται στο έργο όπως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών?

Έχει προγραμματιστεί να δεσμευτεί χρηματικό ποσό από τον προϋπολογισμό του 2021 της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο έργο?

Έχει προβλεφθεί φορέας διαχείρισης του πάρκου?

Θα γίνει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς που έχουν δικαιοδοσία η συμμετοχή η ενδιαφέρον για το έργο?

Έχει ο προικισμένος Αντιπεριφερειάρχης εικόνα και αντίληψη, πόσο διάστημα και πόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες έπρεπε να ξεπερασθούν για να πάρουν ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ τα δύο καταδυτικά πάρκα , του Αποκόρωνα και του Τυρού, στις αρχές Σεπτεμβρίου? 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδων το πρώτο ξεκίνησε το 2014,  χρειάσθηκαν 46 αδειοδοτήσεις(!!!!!!!!!) και η υλοποίηση του θα γίνει στο τέλος του 2022. 

Το δεύτερο χρειάσθηκε  5 χρόνια γραφειοκρατικών εμπλοκών για να πάρει έγκριση. 

Πιστεύουμε ότι ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης σε όλα τα παραπάνω σημεία και τις ερωτήσεις έχει αξιόπιστες και υπεύθυνες απαντήσεις τις οποίες ΑΜΕΣΑ  θα τις δημοσιοποιήσει και θα εισπράξει τον θαυμασμό μας για τον προγραμματισμό και τον στρατηγικό σχεδιασμό του. 

Σε αντίθετη περίπτωση οι σκέψεις των πολιτών θα εκτραπούν σε μονοπάτια δύσβατα για τον κ.Α.Τσώνη.

ΜΠΑΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ

Previous article

Ηθικό ή Ανήθικο; | Η Θεία Μερόπη, τα φρούτα, ο Ραπτόπουλος, ο Ντέμης Ρούσσος και το κακό συναπάντημα.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *