ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

0

Ο ευρηματικός Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε και πάλι την διαφορά μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Κατάφερε να δώσει επιπλέον αξία σε ένα υπέροχο τραγούδι που έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας στιχουργός Βασίλης Γιαννόπουλος για την Αλεξανδρούπολη.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης απέδωσε τους στίχους του τραγουδιού στη Νοηματική γλώσσα στέλνοντας ένα ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα για την προσβασιμότητα των πολιτών με αναπηρία στην επικοινωνία.

Αμέτρητα περιφερειακά και κεντρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στο θέμα ενώ οι αντιδράσεις συλλόγων ΑμεΑ, πολιτών καθώς και γονέων παιδιών με προβλήματα ακοής ήταν άκρως συγκινητικές.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η ανακοίνωση ότι από το νέο έτος οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα ανακοινώνονται και στη Νοηματική γλώσσα.

Θανάσης Ζωγράφος

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ένα όμορφο, πρωτότυπο τρόπο επέλεξε για να στείλει τις ευχές του στους πολίτες ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης με τη γνωστή ευαισθησία του σε θέματα προσβασιμότητας, απέδωσε ο ίδιος  προσωπικά στη Νοηματική γλώσσα,  το εορταστικό τραγούδι  “Καινούργιος χρόνος μπαίνει στην Οικουμένη” που έγραψε ο κορυφαίος στιχουργός Βασίλης Γιαννόπουλος ειδικά για την Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος έστειλε με αυτό τον τρόπο το μήνυμα, ότι η ελεύθερη και πλήρης πρόσβαση των ΑμεΑ στην επικοινωνία ,  είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με  απόφαση του Γιάννη Ζαμπούκη, από  το νέο χρόνο οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης  θα ανακοινώνονται και στη  νοηματική γλώσσα.

Νάτος πάλι ο δραστήριος κύριος Χρήστος Ζιώγας !

Previous article

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΣ | ΟΙ 4 ΜΗΝΥΣΕΙΣ εναντίον του koumanto.gr

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *