ΑλεξανδρούποληΕλλάδαΘράκηΚΟΙΝΩΝΙΑΝΕΑ

ΘΡΑΚΗ | ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΓΗΤΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

0

Απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης βάζει «φρένο» στην προσπάθεια ίδρυσης νέας Μητροπόλεως στην Θράκη (Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών!!!), η οποία κινείται στον χώροτων παλαιοημερολογιτών, ενώ επικεφαλής Μητροπολίτης φέρεται ο Ιωάννης Καρασακαλίδης, ένα πρόσωπο που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην ορθόδοξη εκκλησία στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Η αίτηση για αναγνώριση του σωματείου που φέρει τον τίτλο «Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης , Ξάνθης και Ορεστιάδος» κατατέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019 στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, που εκδίκασε αρχικά την αίτηση στις 5 Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουλίου 2020 ηαίτηση απορρίπτεται διότι θα δημιουργούσε σύγχυση στους χριστιανούς για το τι πρεσβεύει.

Στην διαδικασία που προηγήθηκε αντέδρασαν έντονα οι Μητροπόλεις της Θράκης, Διδυμοτείχου, Αλεξανδρουπόλεως, Μαρωνείας – Κομοτηνής και Ξάνθης, αφού θεωρούν ότι η ίδρυση αντίστοιχης Μητρόπολης δημιουργεί προβλήματα στους πιστούς της περιοχής.

Το δικαστήριο στην απόφασή του ακυρώνει την αίτηση αφού όπως αναφέρει αναλυτικά:«…δημιουργείται σύγχυση στους τρίτους αναφορικά με τη θρησκεία που ακολουθεί το υπό ίδρυση Νομικό πρόσωπο και τούτο σε συνδυασμό που προσκομίζεται δεν γίνεται καμίααναφορά ούτε στη φράση Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ούτε στη φράση Πατρώο Εορτολόγιο ενώ επίσης τα αρχικά Π.Ε που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα έγγραφα δεν προσδιορίζεται σε κάποιο σημείο αυτών σε τι αφορούν συγκεκριμένα. Πλην όμως η επωνυμία είναι σημαντική τόσο για τον αυτοπροσδιορισμό και την εσωτερική οργάνωση της κοινότητας όσο και για τις εξωτερικές σχέσεις που αυτή αναπτύσσει με τηνΠολιτεία και τους λοιπούς κοινωνούς της με συνέπεια να μην επιτρέπεται να δημιουργείται κανένας κίνδυνος σύγχυσης και παρεξήγησης των πραγματικών Θρησκευτικώνπεποιθήσεων αυτής».

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποτρέπει την εκ νέου κατάθεση αίτησης για την δημιουργία και πάλι Μητρόπολης, που θεωρείται πολύ πιθανό στο προσεχές μέλλον.

Ο φερόμενος ως Μητροπολίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης που ήταν Αρχιμανδρίτης στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως καθαιρέθηκε έχει δημιουργήσει μία σειρά παραβατικών συμπεριφορών τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές συνελήφθη από την Αστυνομία και πέρασε από τις αίθουσες των δικαστηρίων όπου και τιμωρήθηκε, σε πολυετείς ποινές φυλάκισης για τα παραπτώματά του.

Και για τα ίδια παραπτώματα αμετάκλητα και τελεσίδικα τα εκκλησιαστικά δικαστήρια τον καθαίρεσαν, επιβάλλοντάς του την αφαίρεση της ιεροσύνης του και έτσι αποψιλώθηκε τελείως από κάθε ιερατική χάρη και εκκλησιαστική ευλογία. Η Εκκλησία δεν τον θέλησε ούτε σαν μοναχό, αλλά τον επέστρεψε στην τάξη των λαϊκών.

Περιφέρεια | Κακό παράδειγμα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ…

Previous article

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *