Αλεξανδρούπολη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ “ΔΕΣΠΟΖΕΙ” ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ! VIDEO

0

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

Καταγγελία και έρευνα.

Πολίτης  (τα στοιχεία του οποίου έχουμε στην διάθεσή μας) παράλληλα με νέα σειρά νομικών ενεργειών σε εξέλιξη εναντίον του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλει την επίθεση και τον τραυματισμό του, από αδέσποτο σκυλί.

Το περιστατικό συνέβει στα Νέα Κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης.

Παρά την ατυχή όπως θεωρεί κρίση της υπόθεσής του, αναφορικά με τον τραυματισμό που υπέστη. Τις δυσκολίες και διάφορα “αίολα” έως αστεία επιχειρήματα που αντιμετώπισε  από πλευράς του δήμου Αλεξανδρούπολης που σκοπό έχουν να αποτρέψουν την δικαίωσή του, αν και ταλαιπωρείται από τις  6 Απριλίου 2022… Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει προσπαθώντας να βρει το δίκιο του.

Κατά τον ίδιο, η μήνυση που έκανε δεν αφορά στο αν το αδέσποτο είχε λύσσα ή όχι… Αλλά στην επίθεση και τον τραυματισμό του! 

VIDEO: https://www.facebook.com/koumanto/videos/736275444381645

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, αλλά πράγματι. Αν όχι όλα, αρκετά από τα επιχειρήματα αυτά δημιουργούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σοβαρές απορίες…

Για παράδειγμα. Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Αντιθέτως δε και μετά την ενημέρωση του Τμήματος περιβάλλοντος του δήμου Αλεξανδρούπολης εκ του αστυνομικού τμήματος Αλεξανδρούπολης περί του συγκεκριμένου περιστατικού εκδήλωσης επιθετικότητας, έλαβε χώρα εκτεταμένη και επισταμένη αναζήτηση του και εν τέλει κτηνιατρική του εξέταση στις 21/7 του 2022 κατά την οποία ουδέν σύμπτωμα λύσσας διαγνώστηκε”

Για να καταλάβουμε σε απλά Ελληνικά. 

Δηλαδή. Συγκροτήθηκε μια ομάδα ανθρώπων του δήμου, στα μέλη της  οποίας  ανατέθηκε η αποστολή… Να ελέγξουν όλα τα αδέσποτα της ευρύτερης περιοχής; 

Να αναζητήσουν και να αναγνωρίσουν το σκυλί που επιτέθηκε και σακάτεψε το θύμα του;

Άρα να φανταστούμε την τέλεια οργάνωση που άξια πρέπει να καταγραφεί και να προταθεί ως ιδανικό μοντέλο για όλους τους δήμους της χώρας ή άλλων χωρών! Όπως επίσης και να διεκδικήσει το επόμενο βραβείο για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης…

Πως όμως εντοπίστηκε και με ποιον τρόπο αναγνωρίστηκε το συγκεκριμένο αδέσποτο;

Σε πόσο χρονικό διάστημα και πως έγινε η ταυτοποίηση του ζώου;  

Ο δήμος και συγκεκριμένα η αρμόδια υπηρεσία, ας να απαντήσει δημόσια. Ποια είναι τα πρόσωπα που ενήργησαν στην “εκτεταμένη” και “επισταμένη” αναζήτηση όπως επί λέξη αυτή ισχυρίζεται; Ποιος είναι ο Κτηνίατρος που “εν τέλη” (και στο συγκεκριμένο αδέσποτο) στις 21/7/2022 έκανε την εξέταση;  

Επίσης. Επειδή σύμφωνα με τον μηνυτή και θύμα της επίθεσης ειπώθηκε και το κορυφαίο… Ότι τα αδέσποτα δεν πάνε στο νεκροταφείο, είναι εύλογο να αναρωτηθούμε…

Τα σκυλιά και όχι μόνο αδέσποτα. Έχουν συγκεκριμένα κριτήρια και επιλογές; Έχουν γνώμη άποψη και αντίστοιχη νοημοσύνη με τον άνθρωπο; 

Αν είναι έτσι, πρέπει να αναθεωρήσουμε τα πάντα για την ανθρώπινη φύση και ύπαρξη… 

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι ο πολίτης, έκανε μήνυση που σε αυτή αναφέρει ότι το σκυλί του επιτέθηκε προκαλόντας του τραύματα!

Τελικά με απόφαση του κου Εισαγγελέα που προφανώς βασίστηκε στο έγγραφο του δήμου απορρίπτοντας την μήνυσή του, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, επειδή κρίθηκε ότι δεν είχε λύσσα!!!

Ωστόσο, επειδή εγείρονται ερωτήματα σε ότι αφορά θέση, ενέργειες, πρακτικές του δήμου, Επιμένουμε. 

Ποιοι και πως εντόπισαν το συγκεκριμένο αδέσποτο που τραυμάτισε το θύμα του;

Μετά από πόσο διάστημα; Με ποια κριτήρια αναγνώρισαν ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο αδέσποτο σκυλί που επιτέθηκε στον πολίτη; Με ποιο σκεπτικό αγνοούνται ή παρακάμπτονται σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις που επιβεβαιώνουν τα τραύματα  από το δάγκωμα του σκύλου;

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ koumanto ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν και άλλοι ακόμα πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης που δέχθηκαν επίθεση ή τραυματισμό από ΑΦΡΟΝΤΙΣΤΑ αδέσποτα, τα οποία γενικότερα σε υγιείς συνθήκες και με προϋποθέσεις σε επίπεδο διαχείρισης, όλοι συμπαθούμε. 

Δεν χρειάστηκε όμως να προσπαθήσουμε πολύ για να συλλέξουμε αντίστοιχα περιστατικά επίθεσης και τραυματισμού αρκετών, από δαγκώματα αδέσποτων σκυλιών.

Στην μικρή έρευνα του koumanto, εύκολα εντοπίσαμε περιπτώσεις από το πρόσφατο παρελθόν.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα (10) αδέσποτα επιχείρησαν να επιτεθούν σε 13χρονο!

“Ο δήμος δεν κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα. Κάποιος πρέπει να μεριμνήσει για όλα αυτά τα σκυλιά και να βρεθεί λύση” είχε πει τότε ο πατέρας…

Συνέβει στον μικρό περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης.

Ο 13χρονος, επέστρεφε από το σχολείο του.

Ευτυχώς που η παρέμβαση διερχόμενου οδηγού ακινητοποιώντας επί τόπου το αυτοκίνητό του, απέτρεψε το κακό και προσέφερε βοήθεια στον τρομοκρατημένο νεαρό.

ΜΑΪΟΣ 2021. Την Κυριακή του Πάσχα γύρω στις 9:00 το βράδυ, 20χρονος φοιτητής στην περιοχή του ΚΕΓΕ Αλεξανδρούπολης δέχτηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά την ώρα επέστρεφε με  δίκυκλο  στο σπίτι του.

Συνέβει στο ύψος των Α’ νεκροταφείων.

Το ένα από αυτά τον δάγκωσε στο πόδι και συγκεκριμένα στον αστράγαλο. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες,τον απαραίτητο εμβολιασμό και την προληπτική αγωγή.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022. Μητέρα καταγγέλλει ότι αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε στο  τριών ετών αγοράκι της.

Συνέβει στην περιοχή στρατοπέδου Πατσούκα στην Αλεξανδρούπολη.

Ευτυχώς η παρέμβαση του συζύγου της για κάποιο λόγο απέτρεψε την επιθετικότητα του αδέσποτου και δεν υπήρξε τραυματισμός

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Συνέβει στην περιοχή Ποιμενίδη  ανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Κάτοικος  δέχτηκε επίθεση σε βραδινή ώρα από τρία αδέσποτα σκυλιά, τα οποία απείλησαν και μια γυναίκα που εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο. Αν και επικράτησαν για αρκετά λεπτά σκηνές πανικού, η προσπάθεια με διάφορες αντιδράσεις αυτοσχεδιασμού, είχε ευτυχώς αίσιο τέλος χωρίς τραυματισμούς.

Το παρήγορο είναι ότι γλίτωσαν από τα δόντια των αδέσποτων σκύλων και επεσήμαναν ότι πρέπει αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022. Στο ίδιο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, έξη (6) αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε ανήλικο ποδηλάτη.

Συνέβει στο πάρκο του Πολυκοινωνικού δίπλα στο κολυμβητήριο.

Γείτονας εκεί βοήθησε τον νεαρό να μπει στην αυλή του, ενώ (άγνωστο για ποιον λόγο) τα αδέσποτα σκυλιά, παρέμειναν στο σημείο και μασούσαν με αγριότητα τα λάστιχα του ποδηλάτου του

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022. Αγέλη αδέσποτων σκυλιών επιτέθηκε σε μαθητή.

Συνέβει έξω από το δημοτικό σχολείο Απαλού  Αλεξανδρούπολης.

Στον ίδιο μήνα και με διαφορά λίγων ημερών από την περίπτωση του μαθητή,  αδέσποτα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στην ίδια περιοχή κατά την ώρα που πήγαινε στην εκκλησία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022. Πολίτης δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Συνέβει μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Του επιτέθηκε ενώ περπατούσε ανυποψίαστος μιλώντας στο κινητό του. Την ίδια στιγμή, δύο ακόμα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Ευτυχώς και από τύχη προφανώς, η επίθεση άφησε πίσω της μόνο σκισμένα ρούχα. Δεν υπήρξε τραυματισμός, αλλά κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Πέντε είναι τα σημαντικά συμπεράσματα που αναμφίβολα όλοι θα αποδεχθούμε και θα συμφωνήσουμε.

1) Ότι τα αδέσποτα ζώα και εν προκειμένου σκυλιά… Δεν επιλέγουν χώρους οι περιοχές. Περιφέρονται παντούΟποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο, ξεπερνά το όριο της αστειότητας και θεωρείται γελοίος.

2) Ότι ο αριθμός των επιθέσεων επιβάλλει την απόδοση ευθυνών προς τον δήμο, στις αρμόδιες υπηρεσίες και πιθανόν σε κάθε συναρμόδιο φορέα.

3) Ότι είναι πλέον άμεση η ανάγκη για εξεύρεση  λύσης, με προτεραιότητα την προστασία της σωματικής ακεραιότητας κάθε πολίτη και της ανθρώπινης ζωής

4) Ότι όχι μόνο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και κάθε πολίτης, πρέπει και να αισθάνεται και να είναι ασφαλής.

5) Ότι ευτυχώς που τα θύματα των αδέσποτων ζουν (και θα ζήσουν) με τραυματικές έστω εμπειρίες… Και δεν είχαμε θανατηφόρα επίθεση. Ελπίζουμε πως δεν θα ζήσουμε την στιγμή που κάποιος συμπολίτης ή όχι , γνωστός μας ή άγνωστος, φίλος ή συγγενής θα καταλήξει με θανατηφόρα τραύματα.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά πρέπει να ανησυχήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πάντες…

Θανάσης Ζωγράφος

Email: info.dimosiotita@gmail.com

Κιν. Επικοινωνίας 6948961006

https://www.facebook.com/koumanto

YOUTUBE: https://www.youtube.com/@koumanto

#koumanto

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣTΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ koumanto.gr

Previous article

ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ “ΕΠΙΜΕΛΩΣ” ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *