ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός επί χάρτου.

0

Η στήριξη του τουρισμού για την φετινή σεζόν βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ενώ οι υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την επείγουσα ανάγκη στήριξης του τουριστικού κλάδου για φέτος, και υλοποιούν δράσεις που μπορούν στην πράξη να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης είναι ακόμη επί χάρτου ο σχεδιασμός για το φετινό καλοκαίρι.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρώτη και με διαφορά στην τουριστική ανάπτυξη πριν λίγες μέρες πήρε τον τίτλο της πρώτης Bike Friendly Περιφέρειας της χώρας. Ενα κεφάλαιο στο τουριστικό προϊόν της, που τονώνει την τουριστική αγορά και φέρνει τον εναλλακτικό τουρισμό τώρα που είναι απαραίτητος. Η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιεί ένα διασυνοριακό πρόγραμμα για να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της Ηπείρου και φιλοξένησε πριν λίγες μέρες  150 εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφος και influencers για να φάνε εξαιρετικά ηπειρώτικα πιάτα. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν στρέψει όλες τις δυνάμεις τους για να κρατήσουν ζωντανό τον συνεδριακό τουρισμό με όλους τους φορείς να δείχνουν μεγάλη διάθεση για συνέργειες και κοινές δράσεις. 

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μόλις μπήκε ο Αύγουστος και  μοιράζουμε φωτοτυπίες με τον σχεδιασμό που ΘΑ κάνουμε για το καλοκαίρι του 2020. 

Σε αυτή τη στιγμή που είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιβιώσει ο κλάδος τουρισμού, μαθαίνουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στις αρχές Ιουλίου ανακοινώσε την έναρξη μιας διαδικασίας ειδικής ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Εργαζομένων στον τουρισμό, που ένα μήνα μετά όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά και δεν γνωρίζει κανεις περι τινος προκειται και τι αφορά.  

Αν εξαιρέσουμε τις γκρίνιες για το ανοιγμα – κλείσιμο των συνόρων δεν έχει ανακοινωθεί καμία σχεδιασμένη πρωτοβουλία, δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο εγκαιρης βοηθειας γι’ αυτό το κρίσιμο φετινο καλοκαίρι και το χειρότερο είναι ότι η στόχευση των συνεργατων του κ. Τσώνη φαίνεται να είναι τελείως άσχετη με τις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας (θα μας άρεσε όλους να έχουμε κοσμοσυρροή από Αραβες τουριστες που θα πίνουν σαμπάνια στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης αλλα δεν κάνουμε τους ευσεβής μας ποθους προγραμματική σύμβαση, ας σοβαρευτούμε).

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις αρχές Ιουλίου ανακοίνωσε ότι οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού μετατρέπονται σε τοπικά στρατηγεία τουριστικής ανάπτυξης. Αναμένουμε λοιπόν από τον κ. Τσωνη να μας δείξει ότι είναι έτοιμος να γίνει Στρατηγός.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ KAI ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

Previous article

Δήμος για όλους ?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *